Big Questions wordt in een aantal vormen actief aangeboden en uitgevoerd. Voel je vrij om hier aanpassingen in te maken en zelf een programma samen te stellen op basis van je behoefte en die van de leerlingen.

Ons meest complete traject start met een introductie en kennismakingsdag. Daarna komen leerlingen één keer per twee weken samen om elk van onze vijf thema’s twee keer te onderzoeken. Tussen twee sessies is er reflectietijd waarin studenten citaten, inspirerende video’s en korte opdrachten ontvangen en de brug slaan naar hun eigen leven. We sluiten af met een dag waarin we al het geleerde samenbrengen en kijken wat studenten mee willen nemen naar de praktijk van hun leven binnen en buiten de school. Daaropvolgend organiseren we twee incheck momenten om te horen hoe het gaat en extra inspiratie en steun te bieden. In totaal komen we veertien keer samen.

OFI Building Block 1 - School

Je kunt ook kiezen om één van onze vijf thema’s als verdiepingstraject aan te bieden aan je studenten. Ook hierbij starten we met een volledige dag, gevolgd door zes workshops met daartussen opdrachten.

OFI Building Block 2 - School - 1 theme extended

Big Questions kun je ook kiezen als weekprogramma. Op een externe locatie onderzoeken leerlingen alle vijf onze thema’s op een intensieve en extra verbindende manier. Dit kan een diepgaander alternatief zijn voor bijvoorbeeld de “Rome-reis”.

Wil je de behoefte om invulling te geven aan de internationalisering van het curriculum verder doorvoeren, we bieden dit programma, in samenwerking met The Youth Company, ook aan als uitwisseling met 70% EU-subsidie waarbij vier groepen studenten uit vier EU-landen samen de Big Questions ontdekken. Deze eerste week kan in beide gevallen worden uitgebreid met een tweede week waarin studenten leren om zelf Big Questions workshops te geven aan hun medeleerlingen terug op school.

OFI Building Block 3 - EU

Samen met onze partner BeMore bieden we de ontwikkelingsreis Soul Challenger naar Malawi aan. Het verblijven in een ontwikkelingsland en het meelopen in ontwikkelingsprojecten is de context, buiten hun comfortzone, waarbinnen leerlingen onze vijf thema’s ervaren en doorgronden. Ze keren naar huis terug met een stevig verbreed perspectief, een te gekke ervaring en een dieper beeld van wie ze zijn, wat ze belangrijk vinden en welke rol ze willen spelen in de maatschappij.

ontwikkelingsreis Soul Challenger naar Malawi

Ben je geïnspireerd door één van deze vormen of om zelf een programma samen te stellen, neem dan contact met ons op. We onderzoeken graag samen wat je behoefte en die van de leerlingen is, in de context van wat je nu al aanbiedt aan persoonlijke ontwikkeling. Past één of meerdere van onze thema’s beter? Hoeveel diepgang wens je? Welk resultaat wil je bereiken?

Weet dat we naast ons groepsprogramma, aanvullend 1-op-1 begeleiding aanbieden wanneer gewenst.

Alle programma’s kunnen ook aangeboden worden aan jullie onderwijzende en ondersteunende medewerkers.

Hoe doen wij wat we doen?

De ruimte creëren voor studenten om hun eigen antwoorden te mogen formulieren op levensvragen, dat is waar wij voor staan. We stellen dan ook veel vragen. Grote vragen. Hierbij een tip van de sluier van wat we nog meer doen:

  • Openen, verrassen, anders laten kijken, dieper.
  • Ruimte & een groep creëren.
  • Eerst naar voorbeelden van anderen kijken, dan naar jezelf, dan samen.
  • Filmpjes, opdrachten, interactief, bewegen, muziek.
  • De brug naar je leven binnen en buiten de school slaan.
  • Alle antwoorden goed vinden.
  • Elke sessie positief, bekrachtigend afsluiten.
  • Opdrachten tussen de workshops om het leren aan te laten staan.